Trouwfotograaf in Delft

Foto: CC0

Je bruiloft in Delft (of omgeving) moet de mooiste dag van je leven worden en daarom wil je alles tot in de puntjes gepland hebben. Daar komt veel bij kijken: een prachtige bruidsjurk voor de bruid en een even zo mooi kostuum voor de bruidegom, eventuele kleding voor bruidsmeisjes en -jongens, een fantastisch bruidskapsel door een goede kapper, een mooie locatie voor je receptie en feest, kaarten voor de uitnodiging, wie komen er op je gastenlijst, etc. etc.. En dan natuurlijk last but not least: een goede trouwfotograaf in Delft. Want als deze mooie dag voorbij is, wil je natuurlijk wel de mooiste momenten vastgelegd hebben!

Hoe kies je een trouwfotograaf?

Allereerst kun je op internet zoeken naar websites van fotografen in Delft en omgeving. De meeste fotografen zullen portfolio’s op hun website hebben met foto’s van eerdere opdrachten. Je kunt dan meteen zien hoe zijn of haar werk eruit ziet en een indruk krijgen of dat is wat bij jullie wensen past.

Verder is een persoonlijk gesprek met een of meerdere fotografen een goed idee. Want om mooie, maar ook spontane foto’s te krijgen, moet het klikken tussen jullie en de fotograaf. In dit gesprek leren jullie elkaar kennen, waardoor de fotograaf jullie wensen kan horen. Want het ene stel wil vlotte foto’s, terwijl een ander paar mogelijk chique en statige foto’s prefereert, of misschien wat van beide. Andersom leer je ook de fotograaf kennen en weet je meteen of dat goed aanvoelt. Je moet je namelijk op je trouwdag ontspannen kunnen voelen bij de fotograaf.

Daarnaast kun je, ook belangrijk, aangeven wat je budget is voor de foto’s. De fotograaf kan dan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Het advies is om niet tot het laatste moment te wachten met het regelen van een fotograaf. Jullie willen waarschijnlijk de beste en deze zijn vaak maanden van tevoren volgeboekt, vooral voor de vrijdagen en zaterdagen.

Wat kun je verwachten van de fotograaf?

Het is eerder genoemd: het moet klikken tussen jullie en de fotograaf. Dat is nodig om spontane foto’s te kunnen maken. En terwijl jullie zelf aan het genieten zijn, zal de fotograaf op de achtergrond met zijn werk bezig zijn. Je merkt niet dat hij of zij er is, maar intussen zal deze aanvoelen welke momenten voor jullie belangrijk zijn om vastgelegd te worden, zodat je later bij het zien van de foto’s terug wordt gebracht naar de mooie momenten van jullie huwelijksdag. Een fotograaf die goed is in het maken van bruidsrapportages is er namelijk een die foto’s kan maken waarop de emotie van dat moment zichtbaar is.

Het eindresultaat

Een bruidsrapportage bestaat uit ongeveer 300 tot 400 foto’s. De fotograaf zal jullie deze in hoge resolutie verstrekken op een DVD. Hij zal je ook de mogelijkheid bieden om via een online slideshow een selectie van de foto’s te laten zien. Op deze wijze kan je kiezen welke foto’s je in het album wilt. Het eindresultaat is dan een prachtig album met foto’s van de mooiste momenten van je bruilof, een herinnering voor het leven.