De leukste e-bike fietsroutes rond Delft

Foto: Digital Newsgroup B.V.

Doordat het veel minder energie kost om te fietsen met een e-bike en dat je veel sneller vooruit gaat, kun je een lange fietsroute afleggen zonder dat je bekaf thuis komt. In Nederland heb je een aantal fietsroutes die ideaal zijn voor de elektrische fiets. Hieronder hebben we de beste fietsroutes in de buurt van Delft voor je uitgezet.

Heb jij al een elektrische fiets aangeschaft?

Heb jij de overstap al gemaakt van standaard fiets naar e-bike? Vind je het nog niet nodig of wacht je tot een goede aanbieding elektrische fiets? Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike, omdat het veel meer praktische voordelen heeft ten opzichte van een standaard fiets. Zoals eerder werd genoemd kost het veel minder energie om op een e-bike te fietsen. Zelfs van harde wind zul je geen last meer hebben. Omdat een elektrische fiets weinig energie vereist zul je ook sneller geneigd zijn om de e-bike te nemen in plaats van de auto. Zo draag je ook je steentje bij aan het beschermen van de natuur en het milieu.

Met de hele familie erop uit

Vaak wordt er gedacht dat e-bikes voornamelijk geschikt zijn voor ouderen, maar ook jongeren kopen steeds vaker elektrische fietsen. Op dagen waar een harde wind staat zullen zelfs fitte tieners bijna niet vooruit komen. Bovendien zijn e-bikes perfect voor jongeren die ver naar school moeten fietsen. Zo kunnen ze hun energie besparen en kunnen ze gedreven aan hun schooldag beginnen.

Ook bij recreatieve fietstochten komt de e-bike van pas. Met het hele gezin op fietstocht is erg gezellig en bovenal avontuurlijk. Een mooie fietstocht afleggen is ideaal om een dagje uit te waaien en te genieten van de natuur. Door een elektrische fiets aan te schaffen kunnen jullie langere afstanden afleggen en zo nieuwe plekken ontdekken die je voorheen niet had kunnen bereiken. Stap dus op de fiets en ga erop uit!

Fietsroutes speciaal voor de elektrische fiets

Zin in een uitdaging? Dan is de 61 kilometer-lange fietsroute langs Den Haag en Delft wellicht iets voor jou. Je start in Hoek van Holland en fietst vanuit daar langs allerlei kleine dorpjes, polders en mooie natuurgebieden. Het is een ontspannen route waarbij je langs verschillende uitkijkpunten komt. Het pad is divers en zal voor geen moment vervelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een fietsroute recht door het stadscentrum van Delft af te leggen. Zo heb je een route van 35 kilometer waarbij je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad fietst. Met een standaard fiets zal je hier meer dan 2 uur over doen, met een elektrische fiets ben je zeker 25 minuten sneller!

Een andere mogelijkheid is de fietsroute van 50 kilometer die tussen Delft en Vlaardingen loopt. Je fietst door het buitengebied van Delft, een rustig landschap perfect voor fietsers. Ook op deze route zijn er genoeg uitkijkpunten te vinden waar je even kunt rusten. Aangezien je lang onderweg bent is het belangrijk om genoeg drinken en eten mee te nemen. Zorg dat je op tijd pauzes houdt en ook even tijd neemt om van het uitzicht te genieten.