Veeg je eigen straatje schoon!

Foto:

Supporter van Schoon 

Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze 15de editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt. Uit het groeiend aantal vrijwilligers valt op te maken dat Nederlanders steeds meer het belang zien van een schone buurt en er verantwoordelijkheid voor voelen. Samen iets doen voor de buurt creëert bovendien meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer. Het thema voor dit jaar is dan ook: ‘Eén buurt, één missie’.

Al honderden aanmeldingen

In 2016 staken meer dan 100.000 vrijwilligers op zo’n 1750 locaties in Nederland de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Ook voor 2017 zijn alweer honderden opruimacties aangemeld. Zo gaan vrijwilligers, scholen, sportclubs, ondernemers en supermarktketens ook dit jaar weer aan de slag met aanstekelijke initiatieven om samen met de buurt de omgeving afvalvrij te maken.

Delft in actie

Ook in Delft zijn er al vele aanmeldingen. Zo is er onder andere een heus opschoonfeest in Poptahof, de Marokkaanse Vereniging gaat op pad in Voorhof en in Buitenhof is een actie opgestart door de tienjarige Jeroen. Ook diverse scholen en BSO’s steken de handen uit de mouwen in de week voor of na de 25e.

Bijzonder cadeau

Alle Delftse acties worden ondersteund met tips, informatie en materialen door Duurzaamheidscentrum De Papaver, in samenwerking met de gemeente Delft en Nederland Schoon. Ook krijgen alle deelnemende groepen een bijzonder cadeau. De Papaver gaat ook zelf aan de slag in de Delftse Hout, samen met haar buren de Delftse Natuurwacht en BuytenDelft. Aansluiten bij een van de acties? Kijk voor alle info op www.papaverdelft.nl

Opruimactie

Je kunt natuurlijk ook zelf nog een opruimactie opzetten. Meld hem online aan op supportervanschoon.nl zodat iedereen makkelijk kan aansluiten. Bovendien kan je dan hulp krijgen bij het promoten van zijn of haar actie. Zo zijn er diverse (gratis) materialen beschikbaar zoals posters, handschoenen en vuilniszakken. Meld je bij De Papaver voor meer materialen zoals afvalgrijpers en zakhouders. 

Meer zien? Bekijk dan het You Tube-kanaal van Nederland Schoon en zie wat andere Nederlanders doen om Nederland schoon te houden. 

Bron: Gemeente Delft