Nationale Boomfeestdag

Foto:

Boomfeestdag

Om 10.00 uur beginnen kinderen van de Delftsche Schoolvereeniging met het planten van 19 iepen op het Oosteinde. Dit gebeurt onder begeleiding van medewerkers van de Papaver. Wethouder Stephan Brandligt geeft het startsein. Ook op andere wijze besteedt de school aandacht aan de waarde van bomen. In school is een tentoonstelling en lespakket over bomen. De hele week zijn er verschillende educatieve activiteiten.

Nieuw Delft

Kinderen van de Delftse Montessorischool gaan rond 11.40 uur van start met het planten van bomen in de groenstrook op de Parallelweg in de spoorzone. Wethouder Harpe helpt een handje bij het planten van de eerste boom. Tijdens de Boomfeestdag worden op deze locatie 3 platanen geplant, maar ook op andere plaatsen in de spoorzone is het nu tijd om bomen te planten. Deze maand volgen er zo’n 100 bomen op de Wateringsevest, Coenderstraat, Phoenixstraat en Westlandseweg. Uiteindelijk worden er ruim 700 bomen van 15 verschillende soorten geplant voor de inrichting van de openbare ruimte in het spoorzonegebied. Dit aantal is exclusief de bomen voor de inrichting van de woonbuurten in Nieuw Delft en het Van Leeuwenhoekpark.

2200 voetbalvelden

Op 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen in heel Nederland geplant. Dit betekent dat vanaf 1957 miljoenen kinderen een eigen boom hebben geplant. In totaliteit zijn er 10 miljoen bomen geplant. Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden.

Bron: Gemeente Delft