TU en KLM doen het samen

Onderzoek vindt plaats met echte passagiers op een echte luchthaven en in echte vliegtuigen. En dus niet in een laboratorium. De TU Delft biedt en ontwikkelt kennis op het gebied van strategisch design. Tegelijk biedt KLM de optimale testomgeving.

Service en comfort

“We zijn erg verheugd om een sterke wetenschappelijke partner als de TU Delft aan onze zijde te hebben die ons kan helpen om te innoveren en ons leert om zelf op grote schaal Design Thinking toe te passen. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze passagiers in de toekomst nog betere service en comfort bieden” aldus Rene de Groot, Chief Operating Officer van KLM.

Onderzoeksprojecten

Voorzitter van het College van Bestuur TU Delft, Tim van der Hagen: “De samenwerking met KLM biedt interessante onderzoeksprojecten voor onderzoekers en studenten van de TU Delft. Een mooie kans om kennis op het gebied van strategisch design te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk van een grote luchtvaartmaatschappij”.

Onderzoek tijdens vlucht

Het huisblad van de TU Delft, Delta wijdde ook een artikel aan de nieuwe samenwerking. “ Wie straks met KLM naar bijvoorbeeld San Francisco vliegt, heeft grote kans te worden gevraagd mee te doen aan onderzoek van de TU Delft om processen voor en tijdens vluchten te optimaliseren”, aldus Delta in een artikel deze week. 

Bron: Gemeente Delft